Події
13 червня 2017
Прорив каналізації на Харківщині: нечистоти забруднили ставки та поля (відео)
На брудну смердючу калабаню серед поля Інна натрапила тиждень тому, коли гуляла із собаками
news-image

У Харкові сталося локальне екологічне лихо: серед поля, на околиці міста, прорвало каналізацію. Нечистоти затопили поле та потрапили в місцеві ставки, у яких одразу подохла вся риба. Сморід накриває прилеглі до поля квартали, але попри скарги містян, аварію не ліквідовували цілий тиждень, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

На брудну смердючу калабаню серед поля Інна натрапила тиждень тому, коли гуляла із собаками. Одну з каналізаційних труб, які пролягають під цими полями прорвало. Жінка одразу викликала аварійну службу, та тиждень комунальники нічого не робили. Мешканці прилеглих до поля будинків не раз телефонували в аварійну службу, але реакції на скарги не було. 

Поки місцеві чекали, що аварійна служба нарешті приїде ліквідовувати прорив, нечистоти розтеклися полями та городами, і врешті потрапили у місцеві ставки. Смердючий потік швидко дістався першої у системі ставків водойми, внаслідок чого мальовниче озерце перетворилось на чорну калюжу, де одразу ж вимерла вся риба. Цей ставок звичне місце відпочинку для місцевих, однак тепер, через сморід, люди до нього навіть не наближаються.

В адміністрації району пояснюють, що про аварію знають, але зарадити не можуть, бо прорвану трубу має обслуговувати приватне підприємство, у якого на балансі стоїть каналізація кількох місцевих заводів. Зазначається, що дві доби ТСН намагалась зв'язатись із фірмою, що відповідає за аварійну ділянку каналізації, але на жоден дзвінок так і не відповіли. Тим часом сьогодні вранці, через тиждень після прориву труби, аварію почали ліквідувати, але не приватна фірма, а комунальний водоканал.
Комунальники кажуть, що ліквідують порив найближчим часом. А з озера, де загинула риба, екоінспекція вже взяла проби води, щоб зрозуміти, що ж отруїло ставок.


Читайте також: У Кабміні прогнозують екологічну катастрофу і в Криму
Читайте також: В Києві з колектора витягнули тіло чоловіка