Події
14 червня 2017
Аваков виграв суд проти Лещенка
Подільський районний суд Києва задовольнив позов Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації.
news-image

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що виграв суд проти нардепа з Блоку Петра Порошенка Сергія Лещенка.

Про це Аваков повідомив в Twitter, публікуючи рішення суду, інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

«Рішення суду: інформація С. Лещенко на Deutsche Welle про стеження з боку МВС є брехливою. Кожна брехня цього діяча буде мати оцінку», – написав міністр.

Згідно з документом, Подільський районний суд Києва задовольнив позов Арсена Авакова про захист честі, гідності та ділової репутації, а також про спростування недостовірної інформації, розповсюдженої народним депутатом Сергієм Лещенком і оприлюдненій на сайті телерадіокомпанії Deutsche Welle. 

Так, оприлюднена інформація, що нібито Аваков займається збором інформації щодо нардепа для подальшої дискредитації, а «технічну функцію виконує МВС», визнана такою, що є недостовірною.

Суд постановив, щоб Лещенко спростував цю інформацію, а також сплатив судовий збір: 551,21 гривень на користь Авакова і 1102,4 гривень на користь МВС. Рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва протягом 10 днів з моменту оголошення рішення.

У судовій постанові йдеться про інтерв’ю із Сергієм Лещенком, опублікованому 18 листопада 2015 року, в якому він заявив, що відчуває за собою незаконне стеження з боку правоохоронних органів із застосуванням прослуховування мобільних телефонів. Позов проти нардепа подавав Аваков і МВС.