Події
14 червня 2017
Російського боксера не пустили в Україну для участі в Чемпіонаті Європи
Серед російської делегації були два журналіста "Лайф Ньюс".
news-image

Російському боксеру Георгію Кушіташвілі було відмовлено у в'їзді на територію України для участі в чемпіонаті Європи. Про це агенції ТАРС повідомили в прес-службі Федерації боксу Росії, передає «Є!»

Відзначається, що Кушіташвілі, а також прес-секретаря Федерації боксу Росії Владу Романову і ряд уболівальників затримали після зупинки поїзда на в'їзді до Харкова. Їх вивели з купе люди, що представилися співробітниками прикордонного контролю.

Генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремлев повідомив ТАРС, що російська делегація отримала необхідні гарантії для участі в змаганнях.

"Зараз ми оперативно вирішуємо питання зі спортсменом в категорії 81 кг (Кушіташвілі). Ми не бачимо жодної об'єктивної причини такого ставлення до нашої збірної, офіційної відповіді нам не надходило", - сказав Кремлев.

"Сьогодні на прикордонному пункті при в'їзді в Україну не пустили представників Росії - боксера Георгія Кушіташвілі (вагова категорія до 81 кг), прес-аташе федерації Владу Романову, кілька вболівальників, які їхали в складі делегації, і двох журналістів "Лайф Ньюс". Все відбулося без пояснення причин затримання, задають тільки питання - зокрема, у прес-аташе запитали, на якій підставі вона кілька років тому була в Криму ", - повідомила агентству "Р-Спорт" керівник департаменту по роботі зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю ФБР Наталія Токмогашева.

 Спікер українського прикордонного відомства Олег Слободян, прокоментував ситуацію.

"Сьогодні вранці поїздом "Москва-Харків" прибула делегація Федерації боксу РФ в складі 39 осіб. Під час додаткової співбесіди щодо 9 громадян було прийнято рішення про не пропуск їх в Україну в зв'язку з незаконним відвідуванням окупованого Криму", - сказав він.

За словами спікера Держприкордонслужби, вісьмом представникам російської Федерації заборонили в'їзд в Україну на три роки.

Як відомо, особам, що в'їжджали на територію окупованого Криму без дозволу України забороняють в'їзд в Україну.  

 

Чемпіонат Європи пройде в Харкові з 16 по 26 червня.

Читайте також: Прикордонники повідомили про кількість відмов при спробі безвізового перетину кордону
Читайте також: У Ростові туроператори пропонують тури до «ДНР» під назвою «Донецьк Нескорений»