Рада підтримала перехід на європейські стандарти
Законом встановлено єдині правові й організаційні засади розроблення, прийняття та застосування технічних регламентів
news-image

Верховна Рада схвалила закон "Про технічні регламенти та оцінку відповідності", яким встановлено єдині правові й організаційні засади розроблення, прийняття та застосування технічних регламентів і процедур оцінки відповідності, а також здійснення оцінки відповідності.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт Мінекономрозвитку.

"Для спрощення процедури експорту товарів з України до ЄС українське законодавство потребує адаптації до відповідних європейських вимог. Прийнятий сьогодні Закон забезпечить у майбутньому можливість здійснення в Україні випробувань та отримання сертифікатів, які будуть визнаватися в ЄС. Це зменшить витрати бізнесу, який наразі змушений отримувати такі документи в установах країн ЄС", - йдеться в повідомленні.

Так, з початку поточного року проводиться гармонізація законодавства України до стандартів та законодавства ЄС для спрощення процедури експорту українських товарів на європейські ринки. Раніше Верховна Рада прийняла закони "Про стандартизацію" і "Про метрологію та метрологічну діяльність", що заклали основу подолання технічних бар’єрів для торгівлі.