Суспільство
14 червня 2017
На Донеччині 14-річна дівчинка втекла з дому через розлучення батьків
Дитина вранці пішла до пришкільного літнього табору і не повернулася додому.
news-image

Опівночі до чергової частини Мирноградського відділення поліції звернувся місцевий мешканець із проханням допомогти розшукати його 14-річну доньку. Виявилося, що дівчинка, як завжди, вранці пішла до літнього табору, але додому не повернулася, повідомляє «Є!» із посиланням на прес-службу поліції Донеччини. 

Дитина не давала про себе знати і на дзвінки батька не відповідала. Спочатку чоловік намагався самотужки розшукати доньку, але зрозумівши, що його спроби - марні, зателефонував у поліцію.

"Негайно по тривозі були підняті всі підрозділи місцевого відділення поліції, на пошуки дитини були орієнтовані всі наряди правоохоронців. Поліцейські встановлювали можливих свідків, опитували дітей, які теж відвідували табір, прочісували кожну вулицю міста", - повідомили у поліції.

Під час бесіди із однолітками зниклої дівчинки, правоохоронцям вдалося з ясувати, що вона товаришує із своєю однокласницею і дівчаток неодноразово бачили разом. Дізнавшись де саме мешкає подружка, співробітники поліції вирушили на її адресу.

"Двері правоохоронцям відчинила мати подружки і на запитання поліцейських чи не бачила вона зниклу однокласницю своєї доньки, жінка відповіла, що вона «гостює» саме в них. Також мати розповіла, що подружка її доньки сказала, що попередила свого батька про те, що залишиться переночувати у знайомої, тому ніяких питань у жінки більш не виникало", - розповіли поліцейські.

Під час бесіди із співробітниками поліції, знайдена дівчина розповіла, що її батьки розлучилися і вона вирішила висловити їм свій протест, а саме після табору не повертатися додому.

Правоохоронці провели із дівчиною та її рідними профілактичну роботу, зазначивши, що деякі сімейні проблеми можна вирішити разом або за допомогою фахівців.

Співробітники поліції звертаються до всіх батьків з закликом пояснювати своїм дітям про небезпеку, яка може чекати їх за межами звичного оточення. І якщо вже так сталось, що ваша дитина пішла з дому – не гайте часу, терміново телефонуйте на лінію «102». Від того, наскільки швидко правоохоронці отримають інформацію про зникнення дитини та розпочнуть пошуки, іноді залежить життя та здоров‘я юного мандрівника.

Читайте також: На Закарпатті 14-річну дівчинку впіймали на крадіжці шоколадок
Читайте також: На Київщині у воді трагічно загинули двоє дівчаток