Політика
15 червня 2017
Багато депутатів Ради блокують реформи – посол ЄС в Україні
ЄС надає голові Верховної Ради Андрію Парубію ряд експертів для консультування стосовно того, як підвищити ефективність роботи парламенту.
news-image

У Верховній Раді України є багато людей, які блокують реформи, захищаючи власні інтереси. Про це заявив посол ЄС в Україні Юґ Мінґареллі на VII Національному експертному форумі, пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

«Коли ми намагаємося перевірити гармонізацію українського законодавства з ЄС, то розуміємо, що у галузевих міністерствах законопроекти вже створено, вони зареєстровані в Раді, але голова комітету Ради вирішив далі не рухатися з цими законами, тому що в нього є власні інтереси, і він не хоче сприяти реформам. Це є головна проблема для України», – сказав Мінгареллі.

Він зазначив, що ЄС надає голові Верховної Ради Андрію Парубію ряд експертів для консультування стосовно того, як підвищити ефективність роботи парламенту.

«Але, крім технічного виміру, є також політична воля. Якщо її немає, тому що в Раді деякі люди знаходяться, щоб захищати власні інтереси, то уряду дуже важко сприяти реформам у країні», – відзначив посол ЄС.

Раніше Мінґареллі заявляв, що Євросоюз підтримуватиме Україну фінансово і політично, а також надаватиме супровід реформ на шляху євроінтеграції. Дипломат також зазначив, що захоплюється рішучістю українців протистояти зовнішній загрозі.

Читайте також:Пропрацював два місяці: заступник міністра юстиції написав заяву про відставку