Світ
15 червня 2017
У фінів з'явився національний метелик
Окрас метелика є в кольорах національного прапора країни.
news-image

В рамках святкування сторіччя незалежності жителі Фінляндії отримали можливість голосуванням вибрати національного метелика країни. Ним став синявець - метелик, крильця якого сяють в кольорах національного фінського прапора, передає «Є!» із посиланням на Yle.

За гордий титул національного метелика боролися 20 різних представників загону лускокрилих, серед яких були такі популярні і відомі всім види, як лимонниця, монарх і махаон. Переміг, проте, далеко не найвідоміший метелик - синявець, у якого в запасі був сильний козир - окрас в кольорах національного прапора.

Раніше в Фінляндії вже вибирали голосуванням національну птицю, якою став лебідь. Є у Фінляндії й національна тварина -  бурий ведмідь, а також національна квітка - конвалія, риба - окунь, і дерево - береза. Прийшла й черга метелика.

Синявець зібрав 17% всіх голосів, за нього проголосувало 6305 осіб. Від синявцяї трохи відстав метелик павиче око з 6202 голосами, а замкнула трійку лідерів жалібниця - вона набрала 6014 голосів.

Метелик знаходиться під захистом дружини президента, пані Йенні Хаук.

Голосування було організовано в співробітництві з союзом захисту навколишнього середовища Фінляндії, Фондом захисту природи «Вуокко» та Асоціацією ентомологів.

Читайте також: Новітній літак-демонстратор Ан-132Д перелетів до Франції, де візьме участь в паризькому авіашоу
Читайте також: «Малярство польське»: у Музеї Ханенків експонується збірка польського живопису 18 – поч. 20 ст., яка жодного разу не була експонована в Києві