Події
15 червня 2017
У Києві демонтують літні тераси, які порушують правила благоустрою - КМДА
Чиновник уточнив, що станом на сьогодні у Києві налічується більше тисячі літніх терас.
news-image

У столиці демонтують літні тераси, які порушують правила благоустрою та не сплачують податки до місцевого бюджету. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс, повідомляє прес-служба КМДА, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

“Є правила благоустрою Києва, яких необхідно дотримуватися, оскільки йдеться про безпеку, порядок і чистоту в столиці. По-перше, майданчик не повинен виходити на тротуари, зелені зони тощо. По-друге, має залишитись прохід для пішоходів (щонайменше 1,8 метра). Встановити терасу можна лише після перевірки Департаментом благоустрою та сплати пайової участі. Але, на жаль, більшість не дотримується цих правил”, — заявив Г.Пліс.

Він додав, що на центральних вулицях Києва робити будь-які прибудови взагалі заборонено. Зокрема на Хрещатику та інших центральних вулицях дозволено встановлення лише столів і парасоль.

Крім того, за словами Г.Пліса на літню терасу обов’язково має бути інформаційний талон чи паспорт прив’язки.

"Якщо цих документів немає — то це незаконна діяльність, що підлягає сплаті штрафу та демонтажу“, - підкреслив він.

Разом з тим Г.Пліс виступив за збільшення розміру штрафів за порушення благоустрою.

“Наразі максимальна сума штрафу 1,7 тис. грн, але цього недостатньо, щоб штраф був дієвим механізмом боротьби з порушниками. Сума повинна сягати кількох десятків тисяч гривень”, — сказав він.

Чиновник уточнив, що станом на сьогодні у Києві налічується більше тисячі літніх терас, з яких лише близько 400 сплачують податки до бюджету міста.

Більшість з них, за інформацією Г.Пліса закривають пішохідні ділянки, спотворюючи вулиці міста.