Війна
16 червня 2017
Аброськін показав чоловіка, який встиг «послужити» двічі за бойовиків та за Україну
Затриманий з серпня 2015 року по серпень 2016 року проходив службу в одній з бригад ЗСУ і під час обстрілу бойовиків отримав поранення.
news-image

У Покровську впіймали 48-річного чоловіка, який двічі служив у Збройних силах України та двічі вступав у лави окупантів на Донбасі.

Про це у Facebook повідомив голова поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Він зазначив, що у чоловіка при огляді вилучили "тимчасове посвідчення військовослужбовця "ДНР".

Як пояснив Аброськін, затриманий з серпня 2015 року по серпень 2016 року проходив службу в одній з бригад ЗСУ і під час обстрілу бойовиків отримав поранення.

Далі він виїжджає на окуповану територію, де після лікування працевлаштовується в "5-у самохідно-гаубичну батарею Цитаделі" на посаду гранатометника. Так, йде на службу до бойовиків, які ж йому нанесли поранення. За "службу" у окупантів, з якими він сам нещодавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів, – зазначив поліцейський.

Він додав, що у лютому 2017 року затриманий повернувся до рідного Мирнограду, де вже наступного дня пішов до українського військкомату.

Там його направляють назад до "рідної" бригади. Два місяці він воює проти своїх "однополчан"-бойовиків й вже в квітні 2017 року він демобілізується і йде назад до Донецька. А сьогодні він приїхав знов до Покровська аби побачити свою кохану, – зазначив Аброськін.

Відтак, за два останні роки затриманий встиг повоювати двічі як на боці України, так й на стороні окупанта.

"Це перший такий випадок "військової кар'єри", який мені став відомий. В цієї людини все стерлося де свої, а де чужі. Скільки вбитих на його руках має встановити слідство, а поки затриманий має час писати свої "мемуари" для слідчих в камері СІЗО", – додав Аброськін.

Читайте також: Теракт у Мар'їнці: зруйновано десятки будівель (фото)