В Дубаї аеропорти проводитимуть невидимий біометричний контроль
Такий рівень ідентифікації підходить для цифрового століття.
news-image

У Дубаї готуються до випробування біометричні тунелі з системою розпізнавання осіб, які прийдуть на зміну паспортного контролю для в'їжджають в країну. Пілотна програма буде запущена вже в цьому році.

Інформує «Є!», з посиланням на 24news.com.ua.

Тунелі - плід співпраці британського стртапа ObjectTech з владою Дубая - встановлять по шляху до залу видачі багажу в міжнародних аеропортах. Такий «біометричний паспортний контроль» буде робити тривимірні знімки осіб всіх прибулих в місто і звіряти їх з інформацією з бази, в якій містяться паспортні дані, а також додаткові відомості: відбитки пальців, знімки райдужної оболонки очей та інші біометричні дані.

Сканування відбувається за допомогою технології лідар, тієї самої, яку Google використовує в своїх безпілотних автомобілях, повідомляє The Telegraph.

«Такий рівень ідентифікації підходить для цифрового століття, - говорить Пол Ферріс, співзасновник і голова ObjectTech. - Це не тільки зробить міжнародні перельоти швидше і безпечніше, але і поверне людям контроль над особистими цифровими даними ».

Ферріс має на увазі, що ObjectTech використовує розподілений реєстр блокчейна, а значить, громадяни можуть самі стежити за тим, кому яку інформацію повідомляти і хто зможе її побачити. Додати додаткові відомості про себе - фінансові дані, адреси і місця проживання - можна через смартфон.

У січні влада Австралії повідомили про впровадження біометричного контролю в аеропортах до 2020 року. 90% пасажирів зможуть пройти кордон без черг і труднощів. Перше випробування пройде в аеропорту Канберри в липні цього року. Такі ж заходи вживає і аеропорт Шарля де Голля в Парижі.

Читайте також: У Дубаї виходить на службу перший робот-поліцейський (фото)