Світ
16 червня 2017
Трамп може поховати НАТО одним твітом: на Заході озвучили важливе побоювання з приводу президента США
Президент США Дональд Трамп небезпечний своєю непередбачуваністю.
news-image

Президент США Дональд Трамп небезпечний своєю непередбачуваністю. Так, він може серйозно помилитися в кризовій ситуації і знищити НАТО одним твітом.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Апостроф.

Таке припущення заявив старший віце-президент Центру аналізу європейської політики і редактор авторитетного британського журналу The Economist Едвард Лукас.

"Якщо буде російське вторгнення в країни Балтії, а він твітне, що це "не наша проблема", це буде кінець (НАТО - ред.)", - зазначив він.

Разом з тим, Лукас заявив, що на сьогоднішній день Північна Корея представляє собою набагато більшу загрозу, ніж Росія.

"Попередники залишили Трампу вкрай складну ситуацію. Є погані опції, і Трамп поганий в прийнятті рішень, а це вкрай погана комбінація", - упевнений експерт.

Лукас додав, що для союзників США дуже складно і неприємно бачити, що країною керує людина, яка говорить і робить дивні, неприємні речі.

Так, протягом передвиборної гонки було схоже на те, що Трамп збирається відректися від НАТО, але він цього не зробив. Здавалося, що він збирається почати глобальну торговельну війну - він її не почав. Здавалося, що він розірве всі зобов'язання США в сфері прав людини, але він цього не зробив.

За словами Лукаса, американська Конституція працює дуже добре, адже Конгрес зупинив багато з його нерозумних указів, деякі цілком обгрунтовано заблокував суд.

Крім того, члени команди Трампа - радник з національної безпеки Герберт Макмастер і глава Пентагону Джеймс Меттіс - проробили гарну роботу по збереженню стабільності безпекової політики, як і держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Але це не добре, я не кажу, що задоволений. Думаю, що попереду 3,5 року - припускаю, що Трамп протягне 3,5 року - і це буде досить слабке президентство. Якщо ви хочете американського лідерства, в більшості випадків ви його не побачите. Але базовий контроль, базова залученість США в світові справи залишиться", - сказав Лукас.

Читайте також:Донька Дональда Трампа  зворушливо привітала батька з днем ​​народження (фото)