Суспільство
16 червня 2017
У Білорусі жінка навмисне заражала партнерів ВІЛ-інфекцією
Жінка знала про наявність ВІЛ-інфекції з 2011 року.
news-image

Мешканка білоруського міста Ганцевичі засуджена на п'ять років за умисне зараження партнерів ВІЛ-інфекцією, передає «Є!» із посиланням на БЕЛТА.

Судове засідання над жінкою проходило в закритому режимі. Вона звинувачувалася в скоєнні злочину за ч.3 ст.157 КК Білорусі (зараження ВІЛ).

Жінці призначено п'ять років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. При винесенні вироку суд врахував, що у неї на утриманні знаходяться двоє неповнолітніх дітей. Вирок не вступив в законну силу і може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Повідомляється, що жінка знала про наявність ВІЛ-інфекції з 2011 року. Тоді ж її попередили про заборони, пов'язані з профілактикою поширення захворювання, а також про кримінальну відповідальність за їх порушення.

Проте жінка протягом певного часу вступала в статевий зв'язок, не попереджаючи партнерів про свій діагноз. В результаті двоє чоловіків були інфіковані.

Один з постраждалих дізнався про захворювання випадково. Його дружина під час постановки на облік у зв'язку з вагітністю здала аналіз на ВІЛ, який виявився позитивним. Дослідження крові чоловіка показало той же результат. Ця історія послужила початком слідства. З'ясувалося, що чоловік мав зв'язок з фігуранткою задовго до одруження.

Незабаром фахівці знайшли і другого потерпілого.

Читайте також: У харківському метро померла жінка
Читайте також: «Жінка у білому халаті»: шахрайка ошукала підприємців, видаючи себе за лікарку