Події
16 червня 2017
Справа Дениса Вороненкова: суд арештував співучасника вбивства на два місяці без права внесення застави
Чоловікові інкримінують п. 12 год. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.
news-image

Голосіївський суд Києва заарештував на 2 місяці без права внесення застави 36-річного жителя Павлограда Ярослава Тарасенко, якого напередодні затримали за підозрою в причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. Зазначене рішення Голосіївський райсуд столиці ухвалив на засіданні в п'ятницю, 16 червня 2017 року. Чоловікові інкримінують п. 12 год. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

"В ході судового засідання прокурором були наведені обґрунтовані докази причетності зазначеної особи до організації та безпосереднього вчинення вбивства Д. Вороненкова. Крім того, у своєму клопотанні прокурор зазначив, що вказаний чоловік одночасно є обвинуваченим в іншому кримінальному провадженні, яке в даний час розглядається Новомосковським райсудом Дніпропетровської області за обвинуваченням у скоєнні серії насильницьких злочинів із застосуванням вогнепальної зброї", - розповіли в прес-службі прокуратури.

При цьому в якості ризиків прокурор вказав на можливість підозрюваного ховатися від слідства, впливати на свідків, знищити або спотворити речі чи документи, які мають значення в розслідуванні або іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.
Суд, враховуючи доводи прокурора, визнав їх обґрунтованими і постановив взяти підозрюваного під варту терміном на 60 діб. Термін дії постанови судом визначено до 13 серпня 2017 року. Як повідомляв УНІАН, Дениса Вороненкова, який в 2016 році переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство, вбили 23 березня в центрі Києва. В результаті перестрілки також було поранено його охоронець і сам кілер, який пізніше помер від поранень.


Читайте також: Головний інспектор Київської митниці спричинив ДТП, тікаючи від СБУ
Читайте також: Насіров може постати перед судом Британії – посольство