Події
17 червня 2017
На Дніпропетровщині затримали чоловіка, який адміністрував антиукраїнські групи Вконтакті
В 2016 році на чоловіка «вийшли» представники російських спецслужб.
news-image

Співробітники Служби безпеки України затримали жителя Павлограда Дніпропетровської області, який администрировал антиукраїнські групи в російській соцмережі "ВКонтакте" і поширював інструкції по обходу блокування доступу до російських інтернет-ресурсів через використання VPN, інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

Як повідомив в п'ятницю прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що в 2016 році на чоловіка "вийшли" представники російських спецслужб, які запропонували йому адмініструвати і наповнювати антиукраїнське співтовариство в Інтернеті.

"Зловмисник, який є прихильником так званого" русского мира ", погодився вести інформаційну гібридну війну, розв'язану РФ проти України. Співробітники спецслужби задокументували, що за вказівкою кураторів адміністратор розміщував статті, фотографії та відеоматеріали із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу. В матеріалах, зокрема, стверджувалося, що Україна є частиною Росії, а українська армія - недієздатний ", - сказано в повідомленні.

За інформацією СБУ, серед останніх вказівок, отриманих жителем Павлограда від російських кураторів, було активне поширення тенденційних новин про блокування окремих російських інтернет-ресурсів та інструкцій щодо обходу заборони через використання VPN-сервісів.

Під час обшуків за місцем проживання сепаратистського адміністратора оперативники СБУ виявили мобільні пристрої з доказами співпраці з російськими спецслужбами.

Читайте також: Солодощами із «Roshen» відкрито торгують у Росії
Читайте також: Єврокомісія оштрафує компанію Google на 1 млрд - ЗМІ
Читайте також: Китайський «вуличний маг» спровокував скандал фокусами а також неналежною поведінкою стосовно жінок