Події
17 червня 2017
Київські поліцейські перекрили міжнародний канал торгівлі українками (фото)
Двох 27-річних киян затримали в Міжнародному аеропорту «Київ», перед посадкою на літак до міста Лімасол.
news-image

Вчора, 16 червня, у міжнародному аеропорту "Київ" поліцейські затримали Київської області затримали двох Киян, які спільно з громадянами Кіпру організували канал перевезення українок за кодон для надання сексуальних послуг   

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Головне управління Національної поліції в Київській області у Facebook, інформує «Є!».

"В результаті проведення спецоперації оперативники Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми поліції Київщини затримали учасників організованого угруповання, які підбирали дівчат для високодохідного працевлаштування у Республіці Кіпр, а після вивезення за кордон відбирали паспорти та примушували працювати в секс-індустрії", - повідомляється на сторінці.

"Двох 27-річних киян затримали в Міжнародному аеропорту "Київ", перед посадкою на літак до міста Лімасол, Республіки Кіпр. Молодики намагалися відправити двох громадянок України до борделів, де їх планували використовувати у сфері надання сексуальних послуг іноземцям", - зазначається на сторінці.

"Начальник поліції Київської області Дмитрий Ценов зазначив, що за попередньою злочинною змовою з групою іноземців, які організували міжнародний канал сексуальної експлуатації українок за кордоном, жителі столиці вербували наших дівчат, віком 18-20 років, обіцяючи високу зарплату – до 7 тисяч доларів США за місяць. За кожну працівницю кіпрські подільники платили киянам до 3-5 тисяч Євро", - йдеться в повідомленні.

"На даний час тривають слідчі дії. Підозрюваних затримано у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За місцями їх проживання проводяться санкціоновані обшуки. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжного заходу", - зазначається на сторінці.

"Встановлюється коло іноземців, причетних до злочинного бізнесу, а також потерпілі дівчата, які потрапили до сексуального рабства. Киянам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Процесуальне керівництво здійснює обласна прокуратура", - говориться у повідомленні.
Читайте також: У Львові поліцейські застрелили собаку, який кинувся на них