Політика
20 червня 2017
Білий дім підтвердив зустріч Трампа і Порошенка
У ході візиту президент України проведе зустріч з президентом США Дональдом Трампом, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, а також керівництвом Міноборони, міністерства торгівлі і міністерства енергетики США.
news-image

Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Вашингтона проведе ряд важливих зустрічей з керівництвом США.

Про це він повідомив під час спілкування з українською громадою у Вашингтоні, передає «Є!» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Порошенко поінформував, що в ході візиту проведе зустріч з президентом США Дональдом Трампом, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, а також керівництвом Міноборони, міністерства торгівлі і міністерства енергетики США.

"У нас буде фантастична програма. Дуже важливо, що зустріч моя, як українського президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна. Для того, щоб всі були озброєні інформацією, щоб нікому не залишити шансу на несправедливість", - сказав президент.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", у вівторок вранці президент України має зустрітися з віце-президентом США Майком Пенсом, після цього у нього відбудуться переговори з президентом США Трампом.

У Білому домі оприлюднили попередній розпорядок Дональда Трампа, з якого випливає, що у вівторок вранці президент США проводитиме зустріч з радником із національної безпеки Гербертом Раймондом МакМастером. Згідно з розпорядком, на зустріч до них на коротко приєднаються ("drop-in") віце-президент США Майк Пенс і Петро Порошенко. Це відбудеться об 11:00 за вашингтонським часом (о 18:00 за київським).

Очікують, що за підсумками розмови з Дональдом Трампом Петро Порошенко поспілкується з представниками ЗМІ.

Нагадаємо, Петро Порошенко вирушив з робочим візитом до США напередодні.

Це третій візит Порошенка до Вашингтона як очільника держави і перша його зустріч із новим президентом США.