Суспільство
20 червня 2017
Кліматологи спрогнозували смертельну для людства спеку
Клімат змінюється настільки швидко, що люди навряд чи встигнуть пристосуватися до нових умов.
news-image

Американські та британські вчені показали, що до кінця XXI століття три чверті населення Землі зіткнеться зі смертельно небезпечною спекою. Відповідне дослідження опубліковане в журналі Nature Climate Change, коротко про нього повідомляє «Є!» з посиланням на technews.

Оцінки вчених справедливі за умови, що викиди парникових газів в атмосферу не скоротяться. В іншому випадку зі смертельною спекою зіткнеться близько половини населення планети. Найважче погодні умови будуть в тропічних районах планети.

На думку вчених, клімат змінюється настільки швидко, що люди навряд чи встигнуть пристосуватися до нових умов. В даний час, згідно з оцінками авторів, від спеки страждає лише третина населення планети.

Такі висновки фахівці прийшли, проаналізувавши понад 1,9 тисячі досліджень, присвячених статистикою смертності людей, починаючи з 1980 року, через спеку. Вона свідчить про те, що в 2010 році через гарячого повітря в Москві загинули понад 10,8 тисячі осіб, в 2003-му в Парижі – 4,9 тисячі, в 1995-му в Чикаго – 740 осіб.