Події
20 червня 2017
У водоймах Запоріжжя знайдено бактерію холери (відео)
При обстеженні понад 300 пацієнтів із дисфункцією кишечника медики не виявили жодного випадку захворювання холерою.
news-image

Епідеміологи виявили у водоймах Запоріжжя бактерію холери - вібріон. Нині вони досліджують близько сотні водойм у регіоні щотижня - Азовське море, річку Дніпро, питну та стічні води, а також неглибокі річки та ставки. Про це повідомляє "5 канал", інформує «Є!».

Як стало відомо, погодні умови нині сприяють поширенню холерних вібріонів. Фахівці попереджають, що ці бактерії можуть спричинити кишкову інфекцію, втім до холери вони не призводять. При обстеженні понад 300 пацієнтів із дисфункцією кишечника медики не виявили жодного випадку захворювання холерою.

"Холерний вібріон у поточному році виділявся у річці Молочна, це Мелітополь, і в стічних водах. Холерний вібріон нео-першої групи за своїми характеристиками подібний холері - за одним винятком, що холеру вони викликати не можуть. При виділенні холерного вібріона нео -першої групи, захворювання протікає за типом гострої кишкової інфекції", - пояснює лікар-епідеміолог Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Світлана Черненко.
Читайте також: Садовий розповів, яке сміття вивозитиметься зі Львова у першу чергу
Читайте також: Як людям із хворим серцем пережити спеку: основні правила
Читайте також: Прорив каналізації на Харківщині: нечистоти забруднили ставки та поля (відео)