Політика
21 червня 2017
З'явилися подробиці зустрічі Порошенка та Тіллерсона
Порошенко представив пропозиції щодо більш активного залучення США.
news-image

Увечері 20 червня Президент України Петро Порошенко в рамках робочу візиту до США провів зустріч з Державним секретарем країни Рексом Тіллерсоном.

Як підкреслює прес-служба українського гаранта, сторони скоординували позиції щодо припинення російської агресії на Донбасі та повернення Криму, передає «Є!».

Зокрема, Порошенко представив пропозиції щодо більш активного залучення США до мирного процесу на Донбасі.

Під час зустрічі було домовлено продовжити консультації з метою вироблення спільних кроків. Президент України та Держсекретар США обговорили питання звільнення українських заручників та погодились, що це питання має бути вирішено у максимально швидкий спосіб, – зазначали у канцелярії українського гаранта.

Тіллерсон своєю чергою підтвердив готовність США сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі, а також підтвердив збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони також обговорили шляхи надання оборонної зброї для України, шляхи посилення інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва України та США, шляхи інституціоналізації двосторонньої співпраці у безпековій сфері, – наголосили у прес-службі Порошенка.