Події
21 червня 2017
Нью-Йоркські журналісти представлять в Україні власний звіт по вбивству Шеремета
На це засідання запросять нардепів з інших комітетів та пресу.
news-image

Комітет захисту журналістів, який базується у Нью-Йорку, готує звіт щодо розслідування вбивства Павла Шеремета. Його планують представити 12 липня у Києві. Про це повідомила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

"Хочу вас поінформувати, що ми досягли домовленостей із Комітетом захисту журналістів, базованим у Нью-Йорку, про те, що вони готують звіт щодо цієї справи (розслідування вбивства Шеремета). Вони будуть спілкуватися з усіма органами влади і вони готові представити цей звіт як базовий майданчик 12 липня на нашому з вами останньому засіданні", - зазначила Сюмар.

За її словами, на це засідання запросять нардепів з інших комітетів та пресу.

"Я дуже сподіваюся, що на цей звіт прийдуть представники правоохоронних органів для того, щоб почути, як така ситуація оцінюється медіа-експертами і людьми, які професійно займаються захистом журналістів за кордоном", - відзначила Сюмар.

Як стало відомо, наразі у справі вбивства Шеремета опитали більше 3 тисяч свідків.

"Вони (правоохоронці) нас інформують про те, що під час досудового розслідування допитано понад 3 тисячі осіб, у тому числі й очевидців вибуху, здійснено більше 280 оглядів та досліджень публікацій, ну, і вилучено об'єм відеозаписів на камерах від 5 діб до 2 місяців", - повідомила Сюмар.
Читайте також: Польські прикордонники запевнили, що їх не лякає збільшення «безвізових» туристів з України
Читайте також: Візит Порошенка до Трампа був не тільки для фото, - американські ЗМІ
Читайте також: Рабінович: «У Верховній Раді нова коаліція - БПП, Народний фронт і Оппоблок» (фото)