Світ
22 червня 2017
Колонізація Місяця та Марса: людство повинно покинути планету за найближчі 30 років, - прогноз астрофізика
При колонізації нових планет людство буде мало знати про їхні екосистеми, тому доведеться брати з собою тварин, рослини, гриби, комахи і бактерії.
news-image

Британський астрофізик Стівен Хокінг вважає, що людство повинно почати залишати Землю протягом наступних 30 років, щоб уникнути перенаселення нашої планети.

Про це пише британське видання The Telegraph, інформує «Є!», з посиланням на Апостроф.

Хокінг заявив, що колонізація інших планет є лише питанням часу, оскільки Земля вразлива перед глобальним потеплінням і ударом астероїда.

"Я переконаний, що людство повинно покинути Землю. Земля стає занадто маленькою для нас, наші фізичні ресурси скорочуються із загрозливою швидкістю", - сказав учений.

Він зазначив, що при колонізації нових планет людство буде мало знати про їхні екосистеми, тому доведеться брати з собою тварин, рослини, гриби, комахи і бактерії.

Першими, на думку Хокінга, повинні бути колонізовані Місяць і Марс – база на супутнику Землі може з'явиться протягом 30 років, а на "червоній планеті" – протягом 50 років. Також він запропонував попрямує до найближчої зоряній системі Альфа Центавра, де знаходиться планета Проксима Центавра b, яка, як вважають вчені, придатна для життя.

Читайте також: Українська експедиція на станції «Вернадського» відсвяткувала Мідвінтер купанням у крижаній воді