Події
22 червня 2017
Оболонський райсуд викликав Януковича на засідання щодо держзради
Оболонський районний суд Києва викликав екс-президента Віктора Януковича на 10 найближчих засідань суду у справі щодо державної зради.
news-image
Перше з них призначили на 26 червня.
 
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Оболонський районний суд Києва викликав екс-президента Віктора Януковича на 10 найближчих засідань суду у справі щодо державної зради. Про це йдеться у повістці суду, яку оприлюднили на сайті.

Зазначається, що перше засідання суду призначено на 26 червня, решта  на 29 червня,  6, 12, 13 липня  та 3, 10, 17, 23, 31 серпня.

Також суд наголосив, що стороні захисту надано програмну можливість участі Януковича у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, що 16 червня суд у справі Януковича пішов визначатися з датою першого засідання. 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує Януковича у державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Владіміра Путіна із проханням увести війська в Україну. У ГПУ вважають, що цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу.

4 травня 2017 року Оболонський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі проти Віктора Януковича про державну зраду за процедурою спеціального (заочного) досудового розслідування. У прокуратурі заявили, що в суді вимагатимуть для Януковича довічного ув'язнення.