Резонанс
22 червня 2017
Нардеп Поляков вимагає відставки директора НАБУ Ситника
Народний обранець заявляє про "беспредел" у НАБУ.
news-image

У НАБУ до Тетяни Любонько, помічниці народного депутата Полякова, не допускали адвоката та погрожували. Про це нардеп Максим Поляков повідомив журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент «Є!»

За словами політика, його помічниці дозволили зустрітись з адвокатом лише після того, як нардеп особисто з'явився до установи.
Максим Поляков зауважив,  що наразі у нього немає можливості спілкуватися зі своєю помічницею через заборону суду, але зі слів адвоката, дівчині погрожували працівники НАБУ.

"Адвокат помічниці каже, що коли її привезли до НАБУ, до неї підійшли невідомі особи та сказали, що вони - керівництво НАБУ. Вони обзивали Тетяну, погрожували і сказали, що вона повинна дати покази, або її тут згноять і вона буде сидіти. Це беспредел. Це порушення базового права людини на захист", - заявив нардеп.

Максим Поляков зауважив, що попросив про зустрічі із головою НАБУ Артемом Ситником, який прийшов разом зі своїм заступником Гізо Углавою.

"Прийшов Ситник, я йому повідомив про цей злочин і наслідки, які можуть бути для нього. Як може голова антикорупційного органу розповідати про боротьбу із корупцією? Моїй помічниці не дають адвоката, пресують і залякують. Це репресії", - заявив політик, додавши, що Ситник поводився "більш, ніж спокійно".


Максим Поляков повідомив, що буде вимагати порушення кримінальної справи через незаконний допит своєї помічниці без присутності адвоката та погрози. Крім того, нардеп збирається притягнути до відповідальності директора НАБУ Артема Ситника.

"Він повинен піти у відставку. Не може людина, яка дискредитувала НАБУ, працювати там далі", - заявив Поляков.

Нагадаємо, вчора генеральний прокурор Юрій Луценко вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Максима Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 дол.

Як відомо, вчора Солом'янський райсуд Києва взяв під варту помічницю народного депутата Максима Полякова Тетяну Любонько на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 160 тисяч гривень.

Напередодні стало відомо, що 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали охоронця нардепа від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара. Згодом стало відомо, що у цій справі затримали 6 осіб: помічника нардепа, двох охоронців і трьох представників об’єднання "Депутатський контроль". Їм повідомили про підозру в отриманні 300 тисяч доларів хабара для передачі Бориславу Розенблату і Максиму Полякову.

20 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Борислав Розенблат та Максим Поляков за хабарі вносили зміни в законодавство

Читайте також: Максим Поляков стверджує, що його помічницю «пресують»
Читайте також: «Я готовий сісти у тюрму разом із Лозовим» - Олег Ляшко