Коломойський хоче відсудити у держави Приватбанк
У позовній заяві Коломойський написав про рейдерство зі сторони держави.
news-image

Український бізнесмен Ігор Коломойський оскаржує в суді рішення про визнання неплатоспроможним "Приватбанку", а також рішення щодо його націоналізації.

Про це в інтерв'ю Finbalance заявила заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова.

Вона зазначила, що у позовній заяві Коломойський написав про рейдерство зі сторони держави.

"Як можна сподіватися на успіх у реструктуризації інсайдерських кредитів, якщо екс-власник банку, незважаючи на те, що є листи з його зобов'язаннями, йде в суд, подає позов про визнання протиправним рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним?", – продовжила заступник глави НБУ.

Вона також розповіла, що закон про систему гарантування, де передбачена націоналізація, містить норму про те, що попередній власник акцій банку не має права вимагати від інвестора (тобто держави) відшкодування збитків, отриманих в результаті придбання новим інвестором акцій банку.

"Тобто, зігодно з законом, не має права вимагати відшкодування. Інше питання – наші суди. У нас судді дуже люблять одягати на себе мантію судді Конституційного Суду і трактувати закони. Тут питання", – додала Рожкова.
Читайте також: Віталій Кличко: «За кілька тижнів до Києва приїдуть фахівці Міжнародної фінансової корпорації, щоб оцінити інфраструктурні проекти для фінансування»
Читайте також: У Києві затримали групу колишніх працівників Приватбанку, які привласнили чималу суму грошей банку
Читайте також: UEFA просить Нацбанк оплатити борги Коломойського