Політика
23 червня 2017
«За перший квартал цього року імпорт з Росії виріс на 50%» - нардеп
На думку Єгора Соболєва, всі товари, що наразі Україна закупає в Російській Федерації, можна або виробляти в нашій країні, або купувати в інших держав.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман знову штовхає ветеранів на організацію торгової блокади через те, що уряд досі не заборонив імпорт товарів з Росії, зокрема, вугілля. Таку думку висловив журналістам у кулуарах парламенту нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, передає кореспондент «Є!»

"Коли ми припинили торгівлю з окупованими територіями, прем'єр-міністр ще в квітні наголосив, що треба заборонити імпорт російського вугілля. Адже вугілля не є унікальним товаром, його можна купити в багатьох країнах, причому навіть дешевше, ніж зараз купується в Росії. Минулого року українські компанії віддали країні-агресору один мільярд доларів тільки за вугілля. Взагалі, за останніми даними, за перший квартал цього року імпорт з Росії виріс на 50 відсотків. Вони на нас нападають, а ми їм платимо гроші, щоб фінансувати нові напади", - сказав нардеп.
На думку Єгора Соболєва, всі товари, що наразі Україна закупає в Російській Федерації, можна або виробляти в нашій країні, або купувати в інших держав.
"Ми чекаємо від уряду відповіді, а нам кожного разу відповідають: "Ми стараємося"... І кажуть, що торгова блокадиа була погана. Це не відповідь. Насправді прем'єр-міністр знову штовхає ветеранів на рейки, на нові, як він каже "махновські акції", тому що уряд і далі бездіяльний, хоча має це вирішувати", - наголосив Єгор Соболєв.

Нардеп пояснив ситуацію, що склалася, корупційною складовою.