Суспільство
24 червня 2017
Підозрюваний у держзраді полковник Без′язиков оголосив голодування
СБУ підозрює, що Без′язикова могли завербувати в полоні бойовиків "ДНР".
news-image

Підозрюваний у державній зраді полковник Збройних сил України Іван Без′язиков оголосив безстрокове голодування в СІЗО. Про це "Громадському" повідомила дружина ув'язненого Маргарита Кушнірова.

Дійсно, він оголосив голодування. Але не тільки він. Там іще і бійці "Торнадо" та інші люди теж, – сказала вона.


За словами дружини Без′язикова, він і раніше був готовий до цього, "але сподівався на відкритий і чесний суд".

Ми сподівалися, що справа у суді буде розглядатися відкрито, і що все буде робитися так, як це має бути. Ми готові до відкритих засідань, до ЗМІ. Ми хотіли розбиратися і хочемо досі. Хочемо, аби ЗМІ та українці мали можливість побачити тих свідків. Хай вони доводять відкрито, що була нібито державна зрада, – сказала Кушнірова.

Дружина полковника додала, що стан здоров'я її чоловіка не дає змоги оголошувати голодування, "але він упертий, його переконати важко".

За її словами, вона востаннє бачила Без′язикова на початку травня.

Без′язиков – командир розвідки 8-го армійського корпусу – у серпні 2014 року потрапив у полон до бойовиків "ДНР", коли на чолі переговорної групи намагався домовитися з окупантами, щоб вивезти поранених і загиблих після бою в районі Степанівки Донецької області. Він був звільнений 5 липня 2016 року. Радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомляв, що бойовики намагалися завербувати офіцера, коли той був у полоні.