Політика
24 червня 2017
Чалий: Білий дім офіційно просить передбачити можливість надання летальної зброї в бюджеті США на 2018 рік
Дві угоди про оборону між США та Україною.
news-image

Політична підтримка щодо надання Україні летальної зброї існує в обох палатах Конгресу США, заявив посол України у США Валерій Чалий в інтерв'ю "Укрінформу", передає «Є!».

Що змінилося і чого не було в останні роки – це офіційний запит Білого дому в бюджеті 2018 року, у якому визначається можливість саме надання летальної зброї оборонного характеру, – зазначив український посол.

За словами Чалого, дві угоди про оборону між США та Україною допоможуть вирішити питання про надання Києву летальної зброї.

Що стосується угод, то перша – це угода про взаємні оборонні закупівлі, друга – про ведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт. Обидва документи сприятимуть військово-технічному співробітництву, а також спростять вихід американської продукції озброєнь на український ринок і, відповідно, української – на ринок США, – сказав Чалий.

Він підкреслив, що ці угоди "допоможуть імплементації політичного рішення, яке на сьогодні Білим домом ще не прийняте".

Коментуючи результати зустрічі президента України Петра Порошенка з керівництвом США, Чалий також висловив переконання, що наразі відбуваються серйозні зміни в підходах американської адміністрації.