Світ
25 червня 2017
За роки анексії Криму Росія забрала до армії майже 6 тисяч призовників з півострова
Управління Верховного комісара ООН з прав людини вважає, що РФ порушує міжнародні норми.
news-image

Під час цьогорічної весняної призовної кампанії до армії призвали понад 1,7 тисячі кримців.

Навесні та влітку цього року Росія незаконно призвала до своєї армії понад 1,7 тисячі жителів анексованого Криму. Це – 80% від плану з призову на півострові, інформує «Є!».

Такі дані станом на 23 червня наводить прес-служба Південного військового округу Міністерства оборони Росії.

Раніше 21 червня в Міноборони Росії заявили, що для проходження служби в Чорноморському флоті, що дислокується в Криму, прибуло понад 1,7 тисячі новобранців (майже 65% від загального числа призовників).

Управління Верховного комісара ООН з прав людини вважає, що РФ порушує міжнародні норми, призиваючи жителів анексованого Криму на військову службу до російської армії. Про це йдеться в опублікованій доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, присвяченому ситуації з правами людини в країні.

Раніше повідомлялося, що під час весняної призовної кампанії 2017 року із анексованого Криму на військову службу в Росію планують направити близько двох десятків жителів півострова.

Під час 2015-2016 років на службу в російській армії призвали понад 4 тисячі кримців. Тобто із цьогорічними призовниками їх майже 6 тисяч за період анексії півострова. 

Читайте також: Скількох росіян не пустили в Україну від початку року