Політика
19 січня 2015
Україна запропонувала Росії припинити вогонь вже з понеділка
Такою була відповідь МЗС на звернення президента Росії Володимира Путіна до президента України Петра Порошенка
news-image

Український МЗС запропонував Росії припинити вогонь на сході України вже з 19 січня та підписати графік виконання Мінських угод, від чого офіційна Москва раніше відмовилася.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт міністерства.

Сьогодні Україна вкотре звернулася до Російської Федерації з пропозицією підписати графік імплементації Мінських домовленостей саме в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня", - йдеться в повідомленні

Згідно з повідомленням, 13 листопада 2014 року представники України та Росії підписали робочий документ, який передбачав чіткий графік імплементації положень Мінського меморандуму. Російська сторона відкликала свій підпис з-під цього документа.

Читайте також: Путін написав Порошенку лист: "Шановний Петре Олексійовичу ..."

Такою була відповідь українського закордонного відомства на звернення президента Росії Володимира Путіна до президента України Петра Порошенка.

Відзначимо, що у своєму листі до Порошенка Путін висловив занепокоєння наростанням ескалації конфлікту на сході і наголосив на необхідності виконання Мінськких домовленостей.

Незважаючи на суперечки навколо одного з її ділянок, російська сторона виступила за те, щоб терміново почати відводити важке озброєння від лінії зіткнення відповідно до її проходженням згідно тим координатами, на яких наполягає українська сторона. При цьому російська сторона буде готова використати свій вплив на ополченців з тим, щоб переконати їх прийняти такий варіант в дусі доброї волі заради того, щоб уникнути нових жертв серед цивільного населення ", - відзначає російський МЗС