Суспільство
26 червня 2017
Мер Вроцлава: Українці - це благословенне явище
Рафал Дуткєвич каже, що українці - це не тільки необхідні робочі руки, але і ліки на ксенефобію.
news-image

«В агломерації Вроцлава живе приблизно 100 тис. українців. Це таке, я навіть сказав би, благословенне явище. Збільшення місць праці в агломерації є дуже великим, а тому нам потрібні робочі руки», - сказав у розмові з порталом onet.pl мер Вроцлава Рафал Дуткєвич, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

«На додаток, українці нам дуже близькі культурно, вони швидко вивчають польську мову. У зв’язку з цим вони можуть бути певними ліками на польську ксенофобію, що є загрозливим явищем», - додав мер Вроцлава.
"Що можна дати українцям, аби вони швидко інтегрувалися з поляками? Це можливість заглиблення у польську культуру та можливість контакту з власною культурою і мовою", - вважає Дуткєвич.

Подібної думки мер міста Слупськ Роберт Бєдронь.

«Нам тут, у Польщі, потрібні ці люди (українці – ред.). Їм треба допомогти не тільки з гуманітарних, але й економічних міркувань. Аби польська економіка могла розвиватися, а ці люди могли заробити собі на хліб», - наголосив він.

На думку Роберта Бєдроня, так мислять у найщасливіших містах світу. Там переважає політика інтеграції.

«Кожне з таких міст - різнорідне, мультикультурне та відкрите. Там немає міст, які дискримінують, ізолюють, які є монорелігійними, монокультурними», - відзначив він.

Як відомо, Вроцлав  вважають одним найкращих міст для життя у Польщі.

Читайте також: У Таїланді наречений покинув весілля, не домовившись про розмір викупу за наречену
Читайте також: На пляж Майорки викинулася поранена акула (відео)