Київ
26 червня 2017
У Києві забудовник намагається звести 25-поверхівку замість садочка
У столиці на вулиці Воровського на місці дитсадка забудовник намагається звести 25-поверхівку.
news-image

У Києві на вулиці Воровського на місці дитсадка забудовник намагається звести 25-поверхівку. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька, пише «Є!».

«У нас взагалі виник такий «Бермудський трикутник»: Сінний ринок, Чкалівський сквер і ще наша третя улюблена будівля на Воровського, 29. Там розташовані два дитячі садки, земля перебуває в комунальній власності. І на місці одного з дитсадків забудовник теж намагається звести 25-поверхівку», - сказала вона.

Балицька розповіла, будівля дитсадка наразі використовується для Пенсійного фонду. Але сама будівля - на балансі Київради, комунальна власність, ще й пам’ятка архітектури.

«Прийнято рішення Київрадою, комісією з питань освіти про те, що ця будівля має використовуватись виключно як садочок. Але забудовник хоче знести комунальне майно і побудувати там багатоповерхівку. На щастя, йому не надали дозвільну документацію. Та він регулярно приводить «бабусь Черновецького» під Київраду на протести», - каже депутат.

За її словами, інвестором цієї забудови може бути компанія Dim, яка будує ЖК «Автограф», «А52». 

«Але вони там були рік тому. Чи вони є на сьогодні - не знаю. Юридично - орендарем землі є нікому невідома фірма, створена спеціально під цей об'єкт. До речі, тут ситуація взагалі цікава: в оренду передана ділянка, на якій стоїть будівля - комунальна власність громади міста, наша з вами власність!» - зазначила Балицька.

Вона додала, що будівництво на вулиці Воровського зупинено. 

«Громада виходила, так, і це надзвичайно важливо, щоб показати суспільний резонанс і ставлення до процесів. Без цього я як депутат не могла б діяти і обґрунтовувати наші вимоги. Але, зауважу, будівництво на цій стадії можуть і мусять зупинити державні органи, просто не видавши дозвільної документації, скасувавши дозвіл, якщо є очевидні порушення. І забудовник нікуди далі не піде. Йому потрібно занадто багато підписів збирати задля відновлення/перезапуску процесів», - сказала Балицька.

Читайте також:Спасибко пояснив переваги обраного на містобудівній раді проекту реконструкції Шулявського мосту