Політика
26 червня 2017
Вадим Рабінович: Ера Льовочкіна закінчилася, настав час разом будувати опозицію
Політик прокоментував голосування опозиції разом з провладними депутатами.
news-image

Президент тепер одноосібно призначатиме членів Конституційного суду. Про це в прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» заявив народний депутат, голова підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

Після кількох голосувань за закон про Конституційний суд документ вдалося ухвалити завдяки депутатам від «Опозиційного блоку», які дали потрібні 30 голосів. На питання, як Вадим Рабінович, колишній член «Опоблоку», відноситься до голосування опозиції разом з провладними депутатами, політик відповів наступне.

«Президенту передані повноваження по формуванню Конституційного суду, тому що у нього не вистачало там осіб, а «Опозиційний блок» підняв руку двічі: спочатку за цей закон, потім за зміну судової системи. В "Опозиційному блоці" є багато сильних політиків. Але минув час, коли потрібно було ходити на поклони до Льовочкіна, який сидить поза залою Верховної Ради і командує так, що то заходять то в російське, то в американське посольства », - обурений Вадим Рабінович.

Політик вважає, що «ера Льовочкіних» закінчилася і треба разом будувати опозицію.

«Давайте думати про народ. Скажіть, з якими очима ви (депутати "Опозиційного блоку". - ред.) зараз прийдете до Одеси, Харкова, до Львова до своїх виборців, які дали вам голоси? Скажіть, я віддав вас на розтерзання влади, тому що мені сказав якийсь Льовочкін? Це не опозиція. За що ви боретесь? До побачення, мій ласкавий "Опозиційний блок". Я думаю, таке ж "до побачення" вам скажуть виборці всього Сходу, який ви зрадили», - резюмує лідер партії  "За життя".

Вадим Рабінович також вказує на непослідовні дії «Опозиційного блоку»: спочатку члени фракції оскаржать у Конституційному суді закон про люстрацію. Потім голосують разом з провладними депутатами за закон про Конституційний суд, який передбачає заборону люстрованим особам ставати суддями.

Читайте також: Рабінович: «Опоблок разом з коаліцією віддав Конституційний суд в руки влади»