Україна
26 червня 2017
В Україні заборонили використання азбесту
Зараз в Україні існує сім підприємств, які використовують у виробництві даний матеріал.
news-image

Міністерство охорони здоров’я України заборонило виробництво та використання усіх видів азбесту, азбестових виробів і матеріалів в технологічних процесах, а також при проведенні будівельних робіт. Про це повідомила прес-служба відомства, інформує «Є!», з посиланням на eizvestia.com.

“Мета прийняття наказу – захист здоров’я працюючих та населення через зниження рівня захворюваності та смертності від хвороб, викликаних впливом азбестовмісного пилу. Ухвалення документу дозволить привести нормативно-правові акти МОЗ України у відповідність до міжнародного та європейського законодавства”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даними ВООЗ у всьому світі наразі приблизно 100 тис. осіб вмирає щорічно від хвороб, викликаних дією азбесту. Як свідчать наукові дослідження європейських, українських та російських учених, використання азбесту та продукції, в якій він міститься, може стати причиною таких захворювань як азбестоз, мезотеліома та рак легенів.

Повідомляється, що зараз в Україні існує сім підприємств, які використовують у виробництві даний матеріал, на них працюють близько чотирьох тисяч осіб.

Читайте також: У Великобританії жінка вперше очолила Королівську гвардію (відео)
Читайте також: Недоношені малюки Бейонсе досі лишаються в лікарні