Україна
26 червня 2017
В Україні запровадять нові автомобільні номери
Спеціальні жовті номери зможе отримати як підприємство-перевізник, так і приватний автомобіль.
news-image

Мінінфраструктури України розробляє проект постанови Кабміну, який передбачає переведення перевізників - таксистів і водіїв маршруток, які мають відповідну ліцензію, на спеціальні жовті номерні знаки.
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

"Переклад перевізників на жовті номери не обмежувати їх права, вони навпаки будуть отримувати переваги", - запевняє Лавренюк.

 У Києві, наприклад, вони зможуть рухатися по смузі громадського транспорту.

За словами Лавренюка, зараз працює спільна група з числа співробітників МВС і Мінінфраструктури, до якої залучено асоціації перевізників. Впровадження проекту планується з вересня цього року.

Ми розробляємо документи. Всі автомобілі офіційних перевізників, що мають відповідні сертифікати, будуть поставлені на жовті номерні знаки, - сказав Лавренюк.

Заступник міністра інфраструктури пояснює, що перевізнику потрібно отримати ліцензію, після чого він повинен звернутися в Головний сервісний центр МВС України і за 120 грн отримати жовті номерні знаки, які вписуються в технічний паспорт на автомобіль. Спеціальні жовті номери зможе отримати як підприємство-перевізник, так і приватний автомобіль, який має відповідну ліцензію.

Читайте також: На Луганщині вибухнула вантажівка із мирними жителями
Читайте також: Безкоштовний відпочинок: три перевірених способи
Читайте також: Кабмін доручив Мінфіну випустити ОВДП майже на 40 мільярдів