Україна
28 червня 2017
Україна шукає нову альтернативу «Мінським домовленостям»
Давно треба було відмовитися від політико-правого використання терміна «АТО».
news-image

Приїзд Путіна до Криму ще раз підтверджує тезу, что нельзя відріваті військово-політичне завдання звільнення Донбасу від деокупації і демілітарізації Криму

Інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

1.Давно треба було відмовитися від політико-правого використання терміна «АТО». Йде війна, а не антитерористична операція. Використання терміну «АТО» створювало перешкоди для загальнонаціональної консолідації всього українського суспільства. Але найгірше виявилося в тому, що відмова нашого політичного керівництва, до сих пір, від визнання Росії агресором і факту війни створила для кремлівських пропагандистів ідеальні можливості в боротьбі з Україною. Всі три роки Кремль вбиває в голову всьому світу, своєму населенню і українцям ідею, що в Донбасі йде «громадянська війна», а не «АТО» і немає ніякої окупації з боку Росії. А міжнародне співтовариство змушене було явочним порядку, оголосити санкції у відповідь реальний факт війни Росії проти України. Тому трирічний завзятий відмова від визнання війни і окупації Росією частини території України - це колосальна політична помилка нашого політичного керівництва.

2. Обговорюваний в українських ЗМІ законопроект РНБО «про реінтеграції ...» повинен бути реальною і сильною, української альтернативою ганебним Мінським угодою, а не їх прихованим ремейком. Нав'язлива ідея наших політиків знайти політико-комерційний компроміс з Путіним за спиною України заохочує агресора. А також збільшує ймовірність таємницею угоди між Заходом і Кремлем за рахунок національних інтересів України.

3. Приїзд Путіна до Криму ще раз підтверджує тезу, що не можна відривати військово-політичне завдання звільнення Донбасу від деокупацію і демілітаризації Криму. Тому обговорюваний закон повинен називатися коротко і чесно: «Про звільнення окупованих районів Криму і Донбасу». Крим повинен стояти на першому місці, бо він піддався фейковий легітимації і насильницької юрисдикції Росією. А реальне звільнення окупованих районів повинно відбуватися в зворотному порядку. Треба починати з визволення (санації, пацифікації і демілітаризації) Донбасу і Луганська. А також, за допомогою США і Німеччини, відновлення державного кордону України в цьому районі.

4. А потім, обов'язково, почати, при міжнародної допомоги, процес звільнення Криму. Бо нам ніколи не вдасться повністю «нормалізувати» Донбас, поки Крим буде під контролем Росії. Це висновок, який ми повинні зробити з провалився путінського плану створення маріонеткової держави «Новоросія» на території України.

Читайте також: У Києві невідомі розстріляли 27-річного іноземця (фото)