Політика
19 січня 2015
Домовленості про припинення вогню в Луганській області на період Водохреща (18 й 19 січня) зірвані бойовиками.
Бойовики обстріляли з артилерії, мінометів і Градів Трьохізбенку, Щастя, Тошківку, Попасну, Станицю Луганську, Валуйське, Гірське і Кримське
news-image

Оголошені в суботу домовленості про припинення вогню в Луганській області на період Хрещення (18 і 19 січня) зірвані бойовиками. Про це йдеться на сайті голови Луганської обласної державної адміністрації  Геннадія Москаля, пише Є l Єдність.інфо із посиланням на Ліга.нет. 

"Вчора у другій половині дня населені пункти і місця дислокації силовиків на контрольованій України території області були обстріляні бойовиками з артилерії, мінометів, Градів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.


За словами губернатора, в зоні ураження опинилися Трьохізбенка (кілька обстрілів з артилерії і мінометів, інформація про руйнування і постраждалих з'ясовується), Щастя (обстріл з артилерії місцевості біля автостанції, пошкоджено фасад будівлі), Тошківка (артилерійський обстріл з боку окупованого козаками Кіровська, в селі пошкоджено три житлових будинки та дві квартири в багатоповерхівці), Попасна (близько 6 годин вечора - обстріл з артилерії, руйнувань інфраструктури немає), Станиця Луганська і Валуйське (кілька обстрілів з артилерії і мінометів, інформація про постраждалих з'ясовується). 

У місті Гірське, яке обстріляли з артилерії близько 12 годин, осколкові поранення отримала 83-річна жінка, зараз вона перебуває в лікарні. 

Кримське Новоайдарського району протягом вчорашнього дня двічі обстріляли з Градів, востаннє - в 10 ночі. 

"Снаряди вибухнули на околиці, руйнувань житлового сектора та інфраструктури не зафіксовано. У першій половині дня електрику встигли відновити, тому світло, центральна вода, а також газ в Кримському є. Зараз в околицях села тривають перестрілки з автоматичної зброї між бойовиками та українськими силовиками" , - додав глава Луганської ОДА.
"Вчорашні події в черговий раз показали, чого варті домовленості з ЛНР, - заявив Москаль. - У ряді випадків українські військові могли накрити своїм вогнем бойовиків, що наближаються до наших позицій, проте утрималися від цього, пам'ятаючи про режим затишшя. Замість цього ми отримали нові залпи з Градів і артилерії, руйнування житла і постраждалих серед мирного населення... Наслідки вчорашнього "перемир'я" для наших сіл і міст зараз уточнюються".

Нагадаємо, 17 січня ватажок ЛНР Ігор Плотницький відправив губернатору Луганської області  Геннадію  Москалю  факсограму з пропозицією про перемир'я на період водохресних  свят,  "гарантувавши" тишу з боку бойовиків.