Світ
29 червня 2017
КНДР засудила екс-президентку Південної Кореї до страти заочно
Указ про смертну кару Пак Кин Хе і Лі Бен Хо виданий спільно міністерством державної безпеки, міністерством громадської безпеки та центральної прокуратурою КНДР.
news-image

Північна Корея заочно оголосила смертний вирок екс-президентці Південної Кореї Пак Кин Хе і начальнику південнокорейської розвідки Лі Бен Хо.

Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Як повідомляє ВВС, Пхеньян звинувачує їх у змові з метою вбивства північнокорейського вождя Кім Чен Ина і вимагає від Сеула їх видачі.

Указ про смертну кару Пак Кин Хе і Лі Бен Хо виданий спільно міністерством державної безпеки, міністерством громадської безпеки та центральної прокуратурою КНДР.

Національне розвідувальне управління Південної Кореї назвало затвердження північнокорейської влади безпідставними, а погрози на адресу своєї країни — непрощенними.

Раніше північнокорейське міністерство державної безпеки розповсюдило заяву, в якій йшлося, що якась терористична група за підтримки ЦРУ і розвідслужби Південної Кореї проникла в КНДР з метою здійснення вбивства лідера країни за допомогою якогось біохімічного речовини.

Влада КНДР пообіцяла знайти та «безжально знищити» учасників замаху.

Зазначимо, що Пак Кин Хе позбулася президентської посади в березні 2017 року внаслідок імпічменту, викликаного корупційним скандалом в Південній Кореї. Зараз вона знаходиться під арештом в Південній Кореї в очікуванні суду.

65-річна Пак Кин Хе підозрюється в змові зі своєю подругою Цой Сун Сіль, яка перебуває зараз під арештом, для чинення тиску на великий бізнес країни.

Пак Кин Хе є першим демократично обраним президентом Південної Кореї, позбавленим цієї посади.