Події
29 червня 2017
Організатори «Євробачення» готують санкції проти України
Санкції можуть ввести через те, що Україна не пропустила на конкурс учасницю з РФ.
news-image

Організатори "Євробачення" готують проти України санкції через недопуск до конкурсу учасниці від Росії, яка порушила українські закони, виступаючи в окупованій Керчі. Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Суспільного мовлення Зураб Аласанія, передає «Є!»

"Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за "незабезпечення участі в Евробаченні 2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової", - написав Аласанія.

Він додав, що сумнівається, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю "колізію".

"Європейська спілка мовників" просто стає в чергу разом із РФ (яка теж, за нашою інформацією, готує свій окремий позов, наказуючи UA:PBC з політичних причин), Евроньюз, який протягує лапки за боргами імені Азарова, і багатьма іншими бажаючими придушити в колисці ледь народженого Суспільного мовника України", - підсумував Аласанія.

Раніше організатори конкурсу повідомляли, що санкції щодо України з боку EBU можуть ввести в зв'язку з ситуацією з недопуском росіянки Юлії Самойлової до участі в Євробаченні-2017 в Києві. Крім того, організатор Євробачення пригрозила Україні ізоляцією від конкурсу.

Самойлову не пропустили до України через виступи в окупованому Криму.

Як повідомлялося, 22 червня, Женевське управління примусового стягнення заборгованості арештувало 15 млн євро, які були виділені урядом України як гарантія проведення Євробачення. Однак управління не повідомило про підстави накладення арешту й не вказало ініціатора цієї процедури.