Події
29 червня 2017
Завтра у Києві відбудуться урочистості, присвячені 110-ій річниці з дня народження Романа Шухевича
Заходи заплановані на кількох локаціях.
news-image

Завтра, 30 червня, у Києві відбудеться інтелектуально-мистецька академія, присвячена 110-річчю з дня народження головного командира Української повстанської армії Романа Шухевича, передає «Є!» із посиланням на УІНП.

Захід розпочнеться о 15:00, у Київському міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57).

Організатори: син Романа Шухевича, народний депутат України Юрій Шухевич, Міністерство культури, Міністерство молоді і спорту, Український інститут національної пам'яті, Київський міський будинок вчителя.

Учасники: історики, дослідники, братство ОУН-УПА, молодіжні організації, військовики, учасники АТО, переселенці, митці.

"Своє історичне призначення в українському визвольно-революційному русі періоду Другої світової війни Роман Шухевич бачив у тому, щоб сконсолідувати сили ОУН, розхитані нацистськими репресіями, усунути розбіжності і кризу в Проводі ОУН, яка виникла на початку 1943 p., підтримати ініціативу Крайового проводу ОУН щодо створення Української повстанської армії та перетворити її в інструмент боротьби за Українську самостійну соборну державу. Завдяки йому український визвольно-революційний рух, спочатку репрезентований лише ОУН, набув з літа 1944-го загальноукраїнського значення, позбавився монопартійних впливів і почав просуватись на схід", - йдеться в повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

Крім того, Міністерство інфраструктури України запросило киян та гостей міста приєднатися до урочистих заходіві із дня народження Романа Шухевича.

Зокрема, о 19:30 на Річковому вокзалі відбудеться вшанування пам'яті Романа Шухевича, а о 20:00 заплановано концерт симфонічного оркестру "Київ-Класик" під керівництвом Германа Макаренка.

"Звертаємо увагу на те, що один концерт відбудеться на причалі "Микільсько-Слобідська" о 18:00, другий - на причалі "Русанівка" о 19:00, а завершальний урочистий концерт розпочнеться о 20:00 на Річковому вокзалі, причал #10", - зауважили у міністерстві.
Читайте також: У Києві відбудеться театралізована «Ніч Центральної Ради»