Політика
30 червня 2017
Рабінович пояснив, як зробити Україну Швейцарією Східної Європи
На думку політика, чинна влада не враховує інтереси українців при прийнятті рішень.
news-image

Будівництво проекту «Стіна» на кордоні з Росією не принесе українцям ніяких якісних змін - тільки розтрати з державного бюджету, тому країна повинна визначитися з курсом на майбутнє. Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини й лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, коментуючи заяви представників «Народного Фронту» про нові засоби для будівництва проекту «Стіна», передає «Є!»

«Нам треба визначитися, що ми в Україні будуємо: вільну, демократичну, незалежну і нейтральну країну, як це записано в Акті про державну незалежність України: відкритий будинок, економічно процвітаючу країну, вільну для бізнесу і руху грошей, Швейцарію Східної Європи. До речі, як це і пропонує наша партія "За життя". Або ми відгороджуємося від усього світу, будуємо стіни і військово-комуністичний режим на кшталт Північної Кореї, в якому нескінченно правитимуть нездари і придурки, що завели вже нас в економічний глухий кут», - зазначив Вадим Рабінович.

Нардеп наголосив на розтратах держбюджету.

«Ми на кожному кроці втрачаємо народні гроші, підкреслюю, народні, а не якісь там гроші уряду. Ми програємо свою країну, втрачаємо людей. То нас штрафують на мільйони за відмову в участі російської учасниці в "Євробаченні", то ми ганяємося за примарними грошима: раніше - Лазаренка, тепер - Януковича, а в цей час країна загрузла в болоті корупції, економічно не розвивається і знищує своїх громадян ідіотськими експериментами псевдореформаторів», - заявив лідер партії «За життя».

На думку Вадима Рабіновича, чинна влада не враховує інтереси українців при прийнятті тих чи інших рішень.

«Закони, які приймаються в Раді, дії уряду повинні бути спрямовані на те, щоб в кишені українця стало більше грошей, щоб ми забезпечували гідну старість і перспективу молодим. Ми не повинні ловитися на провокації, пастки, коли нас намагаються відволікати на всякі "заочні засудження" Януковича. Нехай він краще скаже, хто йому допомагав втекти з країни і скільки він за це заплатив. Нехай скаже, з ким із нинішньої влади він домовився, щоб за три роки його так і не притягнули до відповідальності і не повернули гроші в Україну », - підкреслив політик.

Він додав, що розкрадання народних грошей в Україні сьогодні ніхто не контролює.

«Вперше в світі у нас відсутній аудит фінансів. Після Гордієнка (екс-глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, який повідомив про зловживання уряду на суму понад 7,5 млрд грн. - ред.), який виявив мільярдні розтрати, у нас просто ліквідували фінансовий аудит Кабміну. Злодії залишилися сам на сам з нашими грошима. А тепер їм треба ще загнати мільйони на нову «Стіну». Ще раз підкреслюю: всі державні рішення в нашій країні зараз повинні бути спрямовані на те, щоб бачити, як це відбивається на кишені простого українця, як це допомагає нам стати не закритою, а відкритою, процвітаючою країною. Багатою, такою, як Швейцарія», - резюмував Вадим Рабінович.



Нагадаємо, нардеп Вадим Рабінович виступає за проведення в Україні дострокових парламентських виборів восени поточного року. На думку опозиційного політика, це єдина можливість змінити ситуацію в країні.

Читайте також: Рабінович: Мобілізуємо сотні тисяч, але не дамо продати українську землю