Світ
30 червня 2017
В Японії перевіряють порти країни через смертельно небезпечних вогненних мурах
Вогненні мурахи мають сильне жало і отруту, що викликає у людини важкий шок, в тому числі й зі смертельним результатом.
news-image

Уряд Японії наказав у п'ятницю операторам семи найбільших контейнерних портів в країні провести екстрену перевірку на наявність там вогненних мурах, смертельно небезпечних для людини. Про це повідомив на прес-конференції в Токіо міністр охорони навколишнього середовища Коїті Ямамото, передає «Є!»

"Ситуація вимагає швидких заходів, ми повинні припинити проникнення вогненних мурах", - сказав глава відомства, слова якого наводить агентство Kyodo.

Рішення пов'язане з тим, що в п'ятницю в порту Нагоя на головному японському острові Хонсю ці небезпечні комахи були виявлені на стінці контейнера, який прибув з Китаю і на воротах вантажного термінала. Експерти вже підтвердили, що це вогненні мурахи, вони знищені.

Дана знахідка - вже третя в Японії за останні два місяці. Раніше вогняні мурахи були двічі помічені в порту Кобе на контейнерах, що також прибули з Китаю. Після цього уряд звернувся до операторів 125 провідних портів в країні із зазначенням провести перевірки, однак вони не дали результатів. Тепер вирішено ще раз оглянути портові об'єкти Токіо, Йокогами, Нагої, Осаки, Кобе, Хаката, а також Нахи, куди найбільше приходить контейнерів з Китаю.

Родина вогненних мурах - Південна Америка, однак вони вже поширилися в Австралії та КНР. Ці комахи довжиною від 2,5 до 6 мм мають червонувате забарвлення, вони дуже агресивні. Вогненні мурахи мають сильне жало і отруту, що викликає у людини важкий шок, в тому числі й зі смертельним результатом.

З'явившись на новій території, вони проганяють інших мурах і швидко поширюються. Тому критично важливо припинити їх експансію на самому ранньому етапі. У той же час Міністерство охорони навколишнього середовища повідомило в п'ятницю, що поки не вважає ймовірним те, що ці комахи приживуться в Японії.

Читайте також: Парламент Німеччини проголосував за легалізацію одностатевих шлюбів
Читайте також: ОБСЄ евакуювала свій офіс з Попасної через обстріли бойовиків