Події
30 червня 2017
Від 800 до 900 доларів: стільки забажали посадовці за сприяння у зарахуванні до ВНЗ на Івано-Франківщині
Гроші вимагали задля вступу до навчального закладу за Державним замовленням.
news-image

Правоохоронці Івано-Франківщини викрили незаконну схему збагачення посадовців двох навчальних закладів області, передає «Є!» із посиланням на Нацполіцію.

"Правоохоронці встановили, що для того, щоб поступити до навчального закладу на перший курс денної форми навчання за Державним замовленням, майбутнім студентам доведеться сплатити чималеньку суму.

Сума коливалася від 800 до 900 доларів США, саме за таку неправомірну вигоду педагоги обіцяли посприяти в ступі до вузу", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

29 червня оперативники УЗЕ в Івано-Франківській області спільно з слідчими обласної поліції затримали хабарників, одного в службовому кабінеті, другого у власному автомобілі неподалік навчального закладу.

Кримінальні провадження відкриті за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Працівникам освіти загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Читайте також: У Дніпропетровській області майор поліції забажав понад 3 тис. доларів за «вирішення питання» (фото, відео)
Читайте також: Завтра у столиці відбудеться конкурс оркестрів Нацполіції, планується встановити рекорд (відео)