Події
30 червня 2017
В Ужгороді через лікарську халатність померла жінка із ненародженою двійнею
Наразі рідні найняли адвокатів, щоб довести лікарську халатність.
news-image

В Ужгороді померла породілля із ненародженою двійнею. Родина жінки звинувачує лікарів у недбальстві. Два дні вагітна скаржилась медикам на погане самопочуття і задуху. Однак лікарі кажуть, що нічим не могли допомогти.

28-річна Ірина у 2016 році вийшла заміж та чекала на народження двійні. Перші шість місяців проблем з вагітністю не було, однак з початком сьомого – почали набрякати ноги та стало важко дихати.

"Зразу це було розцінено, як токсикоз другої стадії вагітності. Я побачив, що на нашому рівні ми не справимось з цими набряками і вирішив її направити на вищий рівень – в обласний центр", – розповів завідувач пологового відділення Берегівської районної лікарні Володимир Сагарда.

Поки жінка доїхала до перинатального центру, вона не могла дихати через страшну задуху.

Лікарі не підходили, лише давали таблетки від підвищеного тиску. Вона просила допомогти, ніхто нічого не робив. Ми просили врятувати хоча б доньку і зробити їй кесарів розтин, але лікарі нічого не робили, – заявила мати загиблої Ірина Ламога.

Так і не дочекавшись допомоги лікарів, на третій день перебування у лікарні жінка померла.

В Ужгородському перинатальному центрі пояснюють, що у жінки діагностували набряки в легенях і прееклампсію – захворювання, яке виникає під час вагітності та пологів. Після смерті породіллі у лікарні створили спеціальну комісію, яка і має дослідити чи зробили ужгородські лікарі все можливе, аби врятувати вагітну жінку.

Наразі рідні найняли адвокатів, щоб довести лікарську халатність. Медики ж свої висновки обіцяють оприлюднити не пізніше 15 липня.

Читайте також: У Києві чоловік написав заяву до поліції, бо його не пустили в Оперний театр у шортах
Читайте також: Бізнесмен, спортсмен, музикант: 10 фактів із життя Романа Шухевича