Україна
1 липня 2017
Україна планує отримати компенсацію за будівництво Росією керченського моста
Лавренюк повідомив, що збитки українських державних портів за 23 доби перекриття судноплавства восени становитимуть півмільярда гривень.
news-image

Україна має намір отримати компенсацію через порушення Росією конвенції ООН з морського права під час будівництва Керченського мосту.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Українська сторона вважає односторонні дії РФ щодо обмеження судноплавства у Керченській протоці міжнародно-протиправним діянням, яке порушує суверенітет, суверенні права та юрисдикцію України над її внутрішніми водами, територіальним морем, виключною економічною зоною та континентальним шельфом у Чорному та Азовському морях.

Як розповів заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, параметри осадки суден, які самостійно встановлює Росія, можуть обмежити роботу Бердянського та Маріупольського торговельних портів, що працюють на Азовському морі.

Крім того, Лавренюк повідомив, що збитки українських державних портів за 23 доби перекриття судноплавства восени становитимуть півмільярда гривень.

"У цьому зв’язку Україна має право вимагати від РФ відшкодування завданої такими діями російської сторони шкоди", – зазначили в МЗС.
Читайте також: В Нью-Йорку чоловік відкрив стрілянину в лікарні: 6 людей поранено