Політика
1 липня 2017
Качинський: Польща має повне право сказати біженцям «ні»
Чинна польська влада виступає проти розподілу біженців між країнами Європи.
news-image

Качинський каже, що Польща не експлуатувала країни, з яких приїжджають до Європи біженці

Чинна польська влада реалізує політику підтримки прав поляків і протидіє політиці експлуатації громадян РП. Варшава має повне право не приймати до себе біженців. Про це під час конгресу правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS) заявив лідер партії Ярослав Качинський, повідомляє «Укрінформ».

«Що можна сказати після року (від конгресу партії річної давності — ред.), можна сказати: йдемо у правильному напрямі, ми реалізуємо права поляків», - заявив Качинський.

Він підкреслив, що йдеться про права поляків на обрання демократичної влади, покращення їх життя, а також протидію експлуатацію поляків, всупереч волі попередніх польських еліт.

Качинський наголосив, що, всупереч заявам опозиції, чинна влада не має наміру обмежувати чиєїсь свободи, а PiS як була партією свободи, так нею і залишатиметься.

Лідер PiS наголосив, що його партію не можна звинуватити в антиєвропейськості, оскільки партія завжди виступала за членство Польщі в ЄС.

Качинський підкреслив, що Польща сьогодні має повне моральне право виступити проти прийому біженців.

«Ми не експлуатували ці країни, з яких приїжджають до Європи ці біженці, ми не використовували їхню робочу силу і, врешті, ми не запрошували їх до Європи. Ми маємо повне право сказати «ні», - наголосив Качинський.

За його словами, йдеться не про побоювання тероризму, а про безпеку поляків і можливе зниження рівня життя поляків у зв'язку з необхідністю підтримки біженців.

Зазначимо, чинна польська влада виступає проти розподілу біженців між країнами Європи, у зв'язку з чим Єврокомісія обіцяє покарати за це окремі країни ЄС, зокрема і Польщу.

Варшава також наполягає на потребі глибокої трансформації в ЄС, зокрема надання більших прав національним країнам і зменшенні ролі європейської бюрократії, зокрема впливу Єврокомісії на процеси в ЄС.

Читайте також: У Києві відбулося скандальне виселення переселенців із Донбасу поплічниками Киви