Суспільство
2 липня 2017
Ми розлючені ганебним затриманням, – побратими затриманого в Італії українського військового
Бійці батальйону Кульчицького вимагають звільнення в Італії Віталія Марківа.
news-image

Бійці та ветерани батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького вимагають негайного звільнення свого побратима, військовослужбовця Віталія Марківа, затриманого напередодні в Італії.

Про це свідчить офіційна заява особового складу та ветеранів батальйону, опублікована у Facebook, передає «Є!».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Італії арештували українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов'янська у травні 2014 року.

Ми розлючені ганебним затриманням, оскільки Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальна справа за наслідком загибелі громадянина Італії Андреа Роккеллі та громадянина Російської Федерації Андрія Миронова. За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терортстичних військ, – мовиться в заяві бійців.

Вони зазначили, що причетності старшого сержанта Марківа до вбивства журналістів виявлено не було, "тому Генеральна прокуратура України з великою стурбованістю та занепокоєнням сприйняла факт затримання українського громадянина".

Окрім того, в батальйоні зазначили, що на сьогодні консульським відділом України в Мілані "вчиняються активні дії щодо зустрічі з нашим побратимом".

Хочемо наголосити, що Віталій Марків та бійці нашого батальйону фізично не могли бути причетні до загибелі вищевказаних осіб, оскільки станом на 24 травня 2014 року жодного міномету на озброєнні нашого батальйону не було. Але звертаємо вашу увагу, що якраз в проросійських бойовиків на той час був даний вид озброєння, який активно використовувався проти українських військових та мирного населення, – наголошується в заяві бійців.

Також зазначається, що особовий склад та ветерани батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького вважають цю справу політично заангажованою та скерованою на дестабілізацію українсько-італійських відносин.

Вимагаємо від Посла Італійської республіки в Україні пана Давіде Ла Чечіліа офіційних роз'яснень по факту затримання та негайного звільнення нашого побратима Віталія Марківа, – резюмували бійці батальйону.