Політика
4 липня 2017
Глава МЗС Польщі: з Бандерою Україна не увійде до Європи
Вітольд Ващиковський наголосив, що Польща може накласти вето на вступ України до Європейського Союзу.
news-image

Польща накладе вето на потенційний вступ України до Європейського Союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання та питання прав меншин. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв’ю виданню wPolityce, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, історичні питання. Наше послання дуже чітке: з Бандерою до Європи не увійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо. Ми не повторюватимемо помилок 90-х років, коли були певні проблеми у відносинах з Німеччиною і Литвою. Я маю на увазі статус польської меншини в цих країнах. Вже маючи такий досвід, ми будемо твердо вимагати від України, щоб всі справи були залагоджені до того, як Київ стоятиме біля воріт Європи з проханням про членство", - сказав він.

Міністр нагадав, що зараз готується візит польського президента Анджея Дуди до Києва, а минулого року в Варшаві був президент Петро Порошенко і низка українських міністрів, і робота щодо вирішення спільних проблем триває.

Нагадаємо, голова керівної партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський раніше також заявляв, що глорифікація імені Степана Бандери в Україні може завадити євроінтеграційним прагненням України.

Качинський заявив про те, що майбутнє польсько-українських відносин "під питанням" через трактування в Україні власної історії, зокрема ролі УПА.

Читайте також: Сьогодні США відзначають День незалежності
Читайте також: На Донеччині зникла 12-річна дівчинка, яку востаннє бачили з неодноразово засудженим чоловіком