Суспільство
19 січня 2015
Кримчанам на Водохреще додали ще одне свято
19 січня оголошено «Днем прапору Республіки Крим»
news-image

Влада окупованого Криму оголосила 19 січня, коли православні святкують Хрещення Господнє, «Днем прапора Республіки Крим», повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Крим. Реалії.

З цієї нагоди на головній площі столиці Крим пройшли урочисті заходи. Вітати жителів столиці з новим святом довірили першому «віце-прем'єру» Криму Михайлу Шеремету.
 

«Палітра прапора Криму з трьох кольорів має своє значення. Червоний – колір героїчного минулого, синій означає віру і надію, а білий – все розмаїття нашого півострова. Але буде правильно зауважити, що білий колір означає ще й чисту сторінку, на якій пишеться нова історія Криму в складі Російської Федерації», – цитує Шеремета прес-служба кримського« уряду».

Нагадаємо, наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього США і Європейський союз ввели низку економічних санкцій щодо Росії. Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.