Світ
4 липня 2017
День незалежності в США: цікаві факти, традиції
Святкування Незалежності відбувається з грандіозним розмахом.
news-image

Нація американців є однією з найбільш патріотичних в світі, тому і святкування Незалежності відбувається з грандіозним розмахом. Ivona  зібрала унікальні факти про цю подію.

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

 

1. Історики уточнюють, що дата 4 липня - досить умовна. Документи свідчать, що незалежність США була проголошена 2 липня, але більшість делегатів поставили свої підписи лише 2 серпня, а деякі тягнули з цим до кінця серпня.
День незалежності США

2. Багато хто вважає, що автором тексту Декларації став Томас Джефферсон. Однак він був лише одним із співавторів. Над нею працювали також такі діячі як Джон Адамс, Бенджамін Франклін, Роджер Шерман і Роберт Р. Лівінгстон.
День незалежності США

3. За іронією долі двоє авторів історичного документа - Джефферсон і Адамс - померли в один день 4 липня 1826 року, рівно через 50 років після підписання Декларації.
День незалежності США

4. Здобуття незалежності було підтримано не всіма колоніями. З 13 колоній Декларацію підтримали тільки дев'ять. Пенсільванія і Південна Кароліна висловилися проти відділення від Великобританії, Делавер не ухвалив певного рішення, а Нью-Йорк утримався.
День незалежності США

5. Оригінал тексту Декларації незалежності зберігається в Національному архіві США у Вашингтоні.
День незалежності США

6. 31 населений пункт США має в своїй назві слово свобода (liberty).
День незалежності США

7. Оскільки технічних засобів зв'язку в ті часи ще не було, новина про ухвалення Декларації Незалежності досягла Лондона тільки 30 серпня.
День незалежності США

8. Один населений пункт в країні - називається Патріот . Він розташований у штаті Індіана.
День незалежності США

9. Перше в історії США святкування Дня Незалежності відбулося лише в 1777 році. У той пам'ятний день в різних містах проводилися паради і ходи. Люди влаштовували сімейні пікніки.

День незалежності США

10. Традиція Дня Незалежності об'єднує проведення маніфестацій, феєрверків і сімейних пікніків. Існують і певні регіональні особливості. Так, 4 липня в місті Сюард (штат Аляска) проводять піший похід на вершину гори Маунт-Марафон; в місті Літітц (Пенсільванія) - фестиваль свічок, а в місті Текумсе (штат Небраска) на міській управі вивішують кілька сот прапорів на честь кожного місцевого уродженця, який служив у збройних силах США.
День незалежності США