Україна
4 липня 2017
Через кібератаку на Україну переселенці залишились без документів
Фахівці управлінь як і раніше приймають від переселенців заяви на отримання довідки.
news-image

Через недавньої хакерської атаки за допомогою вірусу Petya, управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) тимчасово не можуть видавати переселенцям документи, що підтверджують їх статус тимчасово переміщеної особи. Про це повідомляється на сторінці Донбас SOS в Facebook, інформує «Є!», з посиланням на 

«Протягом останніх кількох днів наша гаряча лінія приймає масу дзвінків від переселенців, які вже тиждень не можуть отримати довідку тимчасово переміщеної особи (ВПЛ) - в УПСЗН кажуть, що« не працюють бази », - отмечатся в повідомленні.

Фахівці управлінь як і раніше приймають від переселенців заяви на отримання довідки, але тепер призначають час, коли цей документ можна буде отримати.

Така ситуація склалася в Слов'янську, Бахмуті, Торецькому, Покровське та в Мар'їнському районі Донецької області, в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Станиці Луганській Луганській області. У Дніпропетровській області довідки не видають не працювала в Межовому, Покровському, Петропавлівці, Терновцев, Кривому Розі, Першотравенську та П'ятихатках.

«Також були повідомлення про нефункціонування єдиної інформаційної бази ВПЛ в ряді міст і районів Харківської та Запорізької областей. На сьогодні перестали здійснювати прийом ВПЛ УПСЗН в м.Маріуполі і Нікольському районі Донецької області », - йдеться в повідомленні.

Чиновники стверджують, що в цих проблемах винен вірус Petya.A: після хакерської атаки минулого вівторка сервера Мінсоцполітики досі «лежать».

Читайте також: У Китаї школяр викрав автобус і годину катався на ньому по місту
Читайте також: На території зони АТО впав рівень вогневої активності бойовиків, - штаб АТО